5 cl | Campari bitter | 113,00 Kč |
10 cl | Cinzano bianco | 105,00 Kč |
10 cl | Cinzano rosso | 105,00 Kč |
10 cl | Martini bianco | 105,00 Kč |
10 cl | Martini dry | 105,00 Kč |
0,05 l | Oporto Ruby | 99,00 Kč |
0,05 l | Oporto Tawny 10 leté | 125,00 Kč |
10 cl | Cinzano dry | 105,00 Kč |
0,75 l | Bohemia demi sec | 338,00 Kč |
0,75 l | Bohemia brut | 338,00 Kč |
Původ: odrůda vyšlechtěna křížením Ryzlinku rýnského a Silvánského
zeleného koncem minulého století ve Švýcarsku. Pro výborné pěstitelské
vlastnosti a svou nenáročnost je u nás dnes nejrozšířenější odrůdou.
Charakter: víno zelenkavě žlutavé barvy, s typicky jemně muškátovým
až broskvovým buketem a příjemnou harmonickou chutí.
Doporučujeme: k předkrmům, zeleninovým polévkám, k rybě, bílým
měkkým sýrům, přátelskému posezení ve smíšené společnosti.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
jakostní suché | ||
0,20 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 38,00 Kč |
rozlévané jakostní |
Původ: není znám, odrůda velmi rozšířena v Dolním Rakousku a také u nás.
Charakter: podle vyzrálosti ročníků dává vína stolní, ale i vysoce jakostní,
Víno světlozelené až nazlátlé barvy s medově lipovou vůní, podobně jako
Ryzlink Vlašský tvoří u nás hlavní podíl známkových vín.
Doporučujeme: mladá vína ke studeným masům, vyzrálá k hovězímu a
k neutrálním omáčkám. Velmi vhodné pro vinné střiky.
Původ: novější kříženci odrůd Muškát Ottonel a Prachtraube vypěstovaní ve
šlechtitelské stanici vinařské v Polešovicích.
Charakter: aromatické kultivary používané jako školní odrůdy, jednak
k výrobě vína, s typicky muškátovým buketem a příjemnou harmonickou chutí.
Doporučujeme: k mírně sladkým dezertům, suché víno se hodí zejména
k jemné paštice.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
Jakostní polosuché |
Původ: není přesně znám. Patří mezi méně rozšířená, ale vysoce kvalitní vína
zvláště díky typickému buketu.
Charakter: víno je barvy zlatožluté s velmi těžkou vůní, chuti lahodné,
s nízkým obsahem kyselin, svým charakterem připomíná těžká jarní vína.
Doporučujeme: k sladkým předkrmům a dezertům, sladké výběry se skvěle
hodí i k sýrům s modrou plísní.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
jakostní suché |
Původ: pochází z Francie, u nás není příliš rozšířen.
Charakter: víno světlezelené až zelenožluté barvy s typickou chutí po
kopřivách, broskvích nebo černém rybízu. (dle ročníku a polohy)
Doporučujeme: vhodné zejména k předkrmům s výraznou chutí, k rybě
s výraznou úpravou, k rybě uzené či drůbeži. Pozdní sběry doporučujeme ke
sladkým dezertům.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 390,00 Kč |
pozdní sběr polosuché |
Původ: odrůda vznikla jako pupenová variace z odrůdy burgundské modré.
U nás se v poslední době rozšiřuje díky kvalitní klonové selekci.
Charakter: víno má vyšší barvu, typickou chlebovou chuť i vůni, je velmi
extraktivní s vyšší obsahem alkoholu. Podobně jako Rulandské bílé dosahuje
vysoké kvality zráním v sudu či láhvi.
Doporučujeme: suchá vína k hutnějším úpravám drůbeže či hutným
polévkám, sladká pak jsou vhodná k dezertům.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 390,00 Kč |
pozdní sběr polosuché |
Původ: vznikla jako samostatný kultivar Burgundského bílého, nese název
francouzské vesničky.
Charakter: dává víno vyšší jakosti než Burgunské bílé, je plnější,
aromatičtější a jemně harmonické.
Doporučujeme: podává se k hutnějším, jemně upraveným hovězím masům,
vyzrále víno je vhodné k divočině, bažantovi, k výraznějším paštikám a
uzenému masu, k měkkým sýrům s bílou plísní a hustším polévkám. Velmi
útlé typy vín s vyšší kyselostí jsou podávány k ústřicím.
Původ: neznámý, avšak ve střední Evropě dosti rozšířený, u nás jedna
z nejrozšířenějších odrůd.
Charakter: víno se vyznačuje světle zelenou barvou s jemnou nevtíravou vůní
a svěží chutí, s typickou kyselinkou. Většinou používáno pro výrobu známkových
vín či jako surovina pro šumivá vína.
Doporučujeme: k předkrmům a lehkým úpravám ryb, jemným paštikám.
Vhodné pro vinné střiky.
Původ: pochází z Porýní, patří mezi pozdní odrůdy.
Charakter: víno zelené až žluté barvy, vůně jemně muškátová, připomíná
lipovou vůni, chuť plná a harmonická, vyniká zejména zráním v sudu či láhvi.
Nejvyšších jakostí dosahuje při přezrání hroznu – pozdními sběry. Patří mezi
nejkvalitnější vína a proto jeho dobré ročníky nazýváme „králem vín a vínem
králů“.
Doporučujeme: k předkrmům a lehké úpravě ryb, drůbeže a telecímu masu.
Sladké výběry k dezertům, k posezení s malým zákuskem.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
jakostní suché |
Původ: pochází z Francie, u nás je nejrozšířenější ze špičkových odrůd.
Charakter: zráním získává zelenožlutou až zlatou barvu s typickou chlebovou
chuť vůní po ušlechtilé plísni Botritis cinerea. Chuť je plná, víno potřebuje zrát
dva a více let, nejvyšší jakosti dosáhneme při napadení ušlechtilou plísní
v dobrých ročnících a přezráváním hroznů.
Doporučujeme: hodí se k hutnější ale ne příliš výrazné úpravě tmavého
masa, k drůbeži, rybě, měkkým sýrům či paštikám.
0,75 l | Svatovavřinecké rosé | 240,00 Kč |
Jakostní polosuché |
Původ: není znám, je velmi rozšířené v Rakousku a také u nás je
nejpěstovanější modrou odrůdou pro své vysoké sklizně a menší nároky
na pěstování.
Charakter: dává tmavě červené až rubínové víno s jemnou svěží vůní a plnou
sametovou chutí, připomínající povidla či černý rybíz. V horších ročnících má
vyšší obsah kyselin, v dobrých pak dosahuje vynikající lehké chuti
s harmonickým poměrem kyselin a tříslovin.
Doporučujeme: k výrazně kořeněné úpravě vepřového masa, k tmavým
masům a zvěřině, k těstovinám, k huse či kachně.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 390,00 Kč |
poz. sber suché |
Původ: původ není přesně znám, bývala rozšířena v Rakousku a Německu
v minulosti i u nás, postupně ji však pro své pěstitelské schopnosti vytlačuje
Svatovavřinecké.
Charakter: víno světle červené až ohnivé barvy, s jemnou kyselinkou. Patří
mezi červená vína tvrdší.
Doporučujeme: doporučujeme ke zvěřině, tmavým masům, k pokrmům
výrazné chuti, kořenité úpravě mas, k těstovinám, k ušlechtilým sýrům a
sýrům se zelenou plísní.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
jakostní suché | ||
0,20 l | Modrý portugal | 38,00 Kč |
Jakostní suché |
Původ: není potvrzeno, že pochází z Portugalska, pěstuje se však v Dolním
Rakousku a Maďarsku, odkud se rozšířila do ostatních evropských států.
Charakter: víno bujného růstu, úrodnost vysoká a pravidelná. Z vinic, kde
nebyla provedena selekce hroznů jsou však vína řídká, mají slabou barevnost a
nízkou extraktivitu. Víno je barvy rubínové, jemně květinové vůně a příjemné
sametové chuti.
Doporučujeme: k drůbežímu masu s hutnou úpravou, bažant, kachna, husa,
jemný biftek, těstoviny, sýrový nářez.
0,75 l | Vinařství Réva plus Rakvice | 240,00 Kč |
jakostní suché |
Původ: pochází z Francie, u nás málo rozšířená pro menší úrodnost, ale
při použití selektivních materiálů dává uspokojivé výsledky a kvalitní sklizeň.
Charakter: Víno je barvy červené s cihlově rubínovým odstínem. Vůně
i plnost vynikne až po několikaletém dozrávání, kdy připomíná vůni mandlí,
Chuť je harmonická, květnatá a velmi ušlechtilá.
Doporučujeme: k jemným úpravám zvěřiny i jiných tmavých mas. K jemným
typům ušlechtilých sýrů.
Původ: pochází z Francie, u nás je velmi vzácné.
Charakter: víno je rubínově červené barvy, zajímavé a osobité chuti.
Doporučujeme: k tmavým masům, uzeným sýrům, zvěřině, skopovému či
steakům na grilu.
Původ: tato odrůda je rakouský kultivar (Frankovka x Svatovavřinecké)
vyšlechtěný F. Zweigeltem z Klosterneuburku. Poskytuje velmi pravidelné a
vysoké sklizně.
Charakter: víno je tmavě červené barvy s menším obsahem tříslovin.
Doporučujeme: k jemně kořeněným masům, bažantu, koroptvi, biftekům a
těstovinám.
Původ: tato odrůda je kříženec Zweigeltrebe a Cabernet Franc.
Charakter: dává zajímavé víno vyšší barvy s cabernetovým aroma, vyšší
kvalita je závislá na ročníku.
Doporučujeme: k těstovinám, tvrdým sýrům, zvěřinovým paštikám a
jehněčímu masu.
Líbí se vám tyto stránky?
ano | 5753 |
50.57%
|
|
ne | 5624 |
49.43%
|
|
Penzion Hrad - restaurace a ubytování ve Frýdku-Místku | Jsme na Facebooku
created by leemon.cz | leemon interactive